Sayfalar

28 Mayıs 2011 Cumartesi

İstanbul'daki İspanyol Öğrenciler Taksim'de Protestoda!




 İspanya'da sistem karşıtı eylemler yapılırken Türkiye'de bulunan İspanyol öğrenciler de Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüdü.
Genç-Sen üyelerinin de katılarak destek verdiği eylemde İspanyol öğrenciler, "Spanish Revolution" ve demokrasi taleplerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı.
Ellerinde papatyalar taşıyan öğrenciler, attıkları sloganlarla taleplerini dile getirdi.
Öğrenciler, Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları açıklamada, "Birçok diğer ülkede olduğu gibi, İspanya da uluslararası kapitalizmin krizinden acı çekmektedir. Ve buna ek olarak yozlaşmış politikacılar ile bankerler bizi zorlu koşullara sürüklemişlerdir" dedi.
Bu durumun kendilerinin sokakları almaya ve değişim taleplerinin var olmasına neden olduğunu ifade eden öğrenciler, buradan İspanya'yı desteklediklerini dile getirdiler.
Durumun tüm dünyayı etkilediği, globalleşme ve neo-liberalizmin yayılarak mutsuzluk getirdiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "İspanya veya İzlanda gibi ülkeler, şiddet yanlısı olmayan politik örgütlenmelerle, ekonomik ve sosyal devrime önayak olmaktadır. Etik bir devrim gereklidir. Günümüzde, yaşadığımız dünyamızda, para insanlığın önüne geçmiştir. Halbuki para, bizim hizmetlerimiz için sadece bir araç olmalıdır. Eğer bizim inanç ve duygularımızı taşıyorsanız, örgütlenin, savaşın, tepki gösterin. Devrim gerekli bir virüstür, onu yayın."


0 yorum:

Yorum Gönder